Ben jij klaar voor jouw next-level groei?

Een innerlijke reis, zweverig of…?

Op mijn 19e levensjaar verloor ik mijn zielsliefde en een aantal jaar daarna belandde ik in een burnout. Dat was voor mij het moment dat ik het pad van persoonlijke ontwikkeling insloeg. Ik had vragen over de zingeving van het leven en ik wist ook niet goed wie ik nou werkelijk was.

Essentie van het leven

Tijdens de zoektocht om mijzelf weer te vinden, kwam ik erachter dat de essentie van het leven is om je levenslessen te leren, te ervaren en te overwinnen. En daarbij de onvoorwaardelijke liefde en compassie te voelen voor jezelf. Een voorwaarde om te kunnen helen. 

Gedurende onze jeugd en als jong volwassene maken we pijnlijke zaken mee. Van nature zetten we door en passen ons aan, hoe donker het soms ook kan voelen. Door het constant aan te moeten passen, verliezen we keer op keer een stukje van onze authenticiteit en raken we steeds meer verwijderd van wie we in kern werkelijk zijn. Dat maakt dat we ons onveilig voelen, onzekerheden, angsten en overtuigingen in en over onszelf ontwikkelen. 

Er komt een moment in je leven door bv verlies van een dierbare of door ziekte / burn-out, dat je een soort van wake up call ervaart, als teken dat je weer op zoek mag gaan naar wie jij werkelijk bent / naar je authentieke zelf. 

Het vergt moed om deze innerlijke reis te gaan maken en het zal je uiteindelijk gaan belonen. Het aanschouwen en doorvoelen van alle wonden die je had opgelopen om deze vervolgens te mogen helen en transformeren, zodat je stap voor stap steeds meer uit gaat komen bij wie je werkelijk bent en ook gaat ontdekken wat je passie / missie is.

Onder je schaduwstukken en onder je weerstand liggen de grootste schatten verborgen.

Tijdens deze innerlijke reis ga je onder meer voelen wat zelfliefde is, je komt steeds meer in contact met je innerlijke kracht en vuur, je zal liefdevol doch duidelijk je grenzen kunnen stellen, volledig eerlijk kunnen zijn naar jezelf en de ander. Je gaat leren om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en de keuzes die je maakt. 

Je zal in gaan zien dat alles wat er op je pad was gekomen of nog komt, een reflectie is van hoe jij in het leven staat.

Voel jij geen liefde voor jezelf, dan zul je ook geen onvoorwaardelijke liefde aantrekken. Voel jij geen eigenwaarde, dan zul je mensen aantrekken die je onwaardig behandelen, je zult tekorten aantrekken in je leven, etc. 

Je gaat leren dat als iemand je pijn doet of op je hart trapt, dat dit een signaal is, dat er nog innerlijk werk verricht mag worden. Je kunt dit eigenlijk zien als een cadeau, die aan jou gegeven wordt om jou te stimuleren om verdere stappen te nemen om de beste versie van jezelf te worden. 

Op het moment dat je deze dynamiek kan omarmen en toe gaat passen, dan ga je ultieme vrijheid ervaren. Waarom? Omdat als de pijn innerlijk geheeld is op een bepaald thema wat iedere keer weer in je leven voorbij komt (voor 90% is dat terug te vinden in de jeugd – innerlijk kind trauma), dan kan niemand je meer pijn doen op dat thema. Er is geen trigger meer. Hoe bevrijdend is dat?

Het maakt zelfs dat je de boodschapper kan bedanken en vergeven voor wat er is voorgevallen, waardoor iets volledig losgelaten kan worden. 

Als kind heb ik veel afwijzing gekend binnen het gezin en vooral op wie ik ‘ben’ (mijn identiteit) en niet op mijn gedrag. Ik werd verantwoordelijk gehouden voor zaken die behorende waren tot de volwassene leeftijd en niet bij een nog lerend en opgroeiend kind. 

Op latere leeftijd kon ik heel lastig kritiek ontvangen, omdat ik het koppelde aan mijn eigenwaarde. Ik voelde mij dan zo ontzettend klein worden, mijn hart wrong samen, ik kreeg geen woord meer uit mijn ‘keel’ en ik wilde eigenlijk van de aardbodem verdwijnen. Ik betrok het op mezelf, dat ik niet goed genoeg zou zijn. Nadat ik deze pijn had uitgewerkt, is dit helemaal verdwenen. Ik trek ook geen mensen meer aan op dit thema, omdat ik mijn lessen heb geleerd en het heb getransformeerd. Ik vraag nu zelfs om kritische feedback, omdat ik geleerd heb, dat dat mij verder brengt (mits de boodschap met mij resoneert).

Kansen pakken vanuit je intuïtie.

Hoe meer je thuiskomt in jezelf door zaken te verwerken en los te laten, hoe groter je intuitie zal worden. Je zal zaken beter kunnen onderscheiden als het gaat om kansen pakken om te groeien óf dat er sprake is van projectie van de ander richting jou, waarbij je dit los mag laten en het bij de ander mag laten. Diegene heeft niet door, dat wat hij/zij op jou projecteert, eigenlijk alleen over zichzelf gaat (de zgn blinde vlek).

Door het vergroten van je intuïtie kun je ook veel beter voelen / waarnemen als mens en ondernemer, welke koers jij mag varen om gelukkig te zijn en datgene te gaan doen waar jouw hart naar uitgaat. Je hartstocht, passie en vuur inzettend voor hetgeen waar jij naar verlangt. 

Als je doet wat je leuk vindt, dan stroomt je levensenergie. Je voelt je energiek, blij en vreugdevol en straalt dit uit naar anderen. Deze raken geïnspireerd en geïntrigeerd door jou om wellicht hetzelfde te gaan doen.

Het leven wordt dan weer een feestje, waarbij je wel zelf de slingers op mag hangen.

Het leven bestaat uit vallen en opstaan om je zo dichter bij jezelf te brengen en te ontdekken wat jouw unieke talenten en kwaliteiten zijn en de durf hebben om je hiermee te verbinden en dit uit te gaan dragen. Als daar onzekerheden, twijfels, angsten en overtuigingen bij komen kijken en/of je voelt je geblokkeerd, dan wil ik er voor je zijn om hier liefdevol en veilig doorheen te breken, zodat jij kunt gaan doen, waar jij voor geboren bent. 

Lieve groet,

Nicole van Wonderen

Boek nu een Gratis Adviesgesprek

In 45 minuten onderzoeken we samen of ik jou verder kan helpen je blokkades los te maken.

Over de schrijver

Picture of Nicole van Wonderen

Nicole van Wonderen

Business Healer en Spiritueel Transformatiecoach

Mijn missie is om ondernemers, zoals jij, te inspireren en motiveren om tot de beste versie van jezelf te komen. Zodat jij vanuit die plek een rimpeleffect voortzet en we gezamenlijk bijdragen aan een betere wereld.

Categorieën

Deel dit bericht

Boek nu een Gratis Adviesgesprek

In 45 minuten onderzoeken we samen of ik jou verder kan helpen je blokkades los te maken.