Ben jij klaar voor jouw next-level groei?

Tips om te groeien naar je droomleven

Leef jij je droomleven? Of heb jij je van jongs af aan aangepast aan wat de buitenwereld van jou leek te verwachten? Zou je graag los willen breken uit dit patroon? En je weer compleet vrij willen voelen en blij met jezelf, met wie je werkelijk bent? Staande in je authenticiteit en in je volledig potentieel om het leven te leven, waar jij gelukkig van wordt? Alles in het leven start bij zelfliefde. Het systeem heeft je echter geleerd, dat de ander altijd boven je hoort te staan. Je past je aan, omdat je niet beter weet en een overtuiging in je dragende hebt (onbewust al dan niet bewust), dat zelfliefde en zelfzorg egoïstisch zou zijn… of omdat je nooit hebt geleerd hoe gezonde zelfzorg eruit ziet. Je voelt met de dag het verlangen toenemen om eindelijk eens voor jezelf te kiezen, om te doen waar jij behoefte aan hebt, om je eerlijk uit te spreken en je grenzen te stellen. Je neemt het jezelf voor en toch kom je op moment suprême erachter, dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Daar sta je met je goede voornemen, maar eerlijk…. je durft niet…. Je bent bang om de ander te kwetsen en als je écht eerlijk naar jezelf bent, ben je vooral bang, vanuit het innerlijk kind in jou, om gekwetst en afgewezen te worden. Dat is namelijk iets wat je innerlijk kind helaas zo ontzettend goed kent. Dit patroon houd je al tijden in de greep, waardoor je je nog onzekerder begint te voelen, je keel op slot gaat, je maag omkeert, je lijf begint te trillen en het egostemmetje in jou de ruimte krijgt om jou op een niet zachtzinnige manier te vertellen, dat je niet goed genoeg zou zijn, dat je het toch niet kunt en dat je het niet waard zou zijn. Dit deel / stemmetje in jou is bang voor verandering en heeft de intentie om jou veilig te houden en werpt allerlei argumenten en excuses op, in de hoop jou tegen te houden om je droomleven te gaan leven. Je voelt je er rot onder dat je je voornemen niet waar hebt kunnen maken, je voelt vele emoties als (faal)angst, verdriet, machteloosheid en zelfs boosheid en besluit om je goede voornemen te laten varen en het leven dat je leeft te accepteren, ook al geeft dit een gevoel van leegte, eenzaamheid en kost je dit veel energie.

Hoe zou het voor je zijn om los te breken uit dit belemmerende patroon? Hoe zou het voor je zijn om vol zelfvertrouwen in het leven te staan, te doen waar jij naar verlangt en vooral in alles helemaal jezelf mag zijn. Gewoon omdat jij dat waard bent, omdat jij een droomleven verdient, omdat jij de allermooiste persoon bent in je eigen leven.

Tips: onderstaand volgen een aantal tips om hier alvast stappen in te gaan zetten:

1) Leer jezelf vanaf NU aan, om vanuit een hart vol liefde en compassie naar jezelf te kijken. Spreek jezelf liefdevol toe, iedere dag weer. Stop met het veroordelen van jezelf, wat maakt dat je jezelf alleen maar onzeker en klein doet voelen. Lach om eventuele ‘fouten’ en besef, dat fouten niet bestaan. ‘Fouten’ zijn prachtige levenslessen, waardoor we als mens kunnen groeien en evolueren. En mocht je iemand onrecht aan hebben gedaan en je zit daarmee, bied dan je excuses aan. Zodat het onnodig lijden (schuldgevoel) in jezelf stopt.

2) Wees trots op wie je bent en waar je nu staat. Al zoveel uitdagingen heb je in je leven overwonnen. De mens is geneigd om te kijken naar wat er niet is, maar wat is er al wel? Wat heb je al wel behaald? Ik weet zeker dat je meerdere overwinningen kunt bedenken. En om jezelf te motiveren tijdens je innerlijke reis, vier je successen en voel je trots: daar word je blij van, vreugdevol en motiveert jou om je volgende uitdaging met meer zelfvertrouwen tegemoet te treden. 3) Als je je angstig voelt bij het overwinnen van nieuwe uitdagingen, treedt dit gevoel dan tegemoet met liefde en duw de angst niet weg (wegduwen maakt dat de angst alleen maar groter zal worden en tot paniekgevoel uitmondt). Spreek jezelf liefdevol toe. Zoals een moeder haar kind liefdevol zou bekrachtigen. Waar liefde is, kan geen angst zijn. Door dit te doen, smelt de angst als sneeuw voor de zon. Mocht er een traan komen, geef dit dan ruimte, laat de tranen stromen. Je zal je daarna krachtiger en lichter voelen.

4) Jezelf uitspreken: als je net start met voor jezelf op te komen, leer jezelf dan aan, om je direct naar de ander uit te spreken, als je lichaam aangeeft te willen spreken (bv om je grens te stellen). Je bent nog geneigd om in contact met de ander, jezelf opzij te zetten en je niet uit te spreken. Daarbij bedenk je dat de ander het ‘niet zo bedoelt’, waardoor je niet direct handelt. Toch merk je dat gedurende het gesprek, je lichaam in de weerstand gaat en dat je irritatie of boosheid begint te voelen. Het lichaam heeft namelijk aan jou aangegeven te willen spreken. De spanning bouwt zich op in je lijf, wat erin kan resulteren, dat je boodschap in ene vol vuur je mond uit kan komen. De ander en jijzelf zijn even gedesillusioneerd en voelen zich ongemakkelijk. Dit laatste voorkom je, door je direct uit te spreken als je lichaam je dat aangeeft. Je boodschap komt dan liefdevol en respectvol over.

5) Geweldloze communicatie: gebruik de ik-boodschap en geef aan hoe de boodschap van de ander voor jou voelt, zónder naar de ander te wijzen. En geef dan aan wat jouw behoefte is in contact met de ander. Op deze manier neem je verantwoordelijkheid voor jouw belevingswereld zonder afbreuk te doen aan de ander. Ik wens je veel plezier en een prachtige groei met deze tips om het goud en de liefde in jou verder te ontdekken. Realiseer je iedere dag weer, dat jij goud waard bent!

Voel je nu aan alles in je systeem, dat je er helemaal klaar voor bent om door te pakken en in een zeer korte tijd te transformeren naar de persoon die jij werkelijk bent, al je talenten en kwaliteiten kunnen benutten en het leven te manifesteren waar jij gelukkig van wordt en waar jij voor geboren bent…? Ga jij voor Goud? Ben jij toe aan een doorbraak en ben jij eraan toe om geluk, overvloed, innerlijke rust en liefde in je leven te verwelkomen? Vind jij het tijd om je goud en je schatten op te halen en eindelijk die ultieme vrijheid te gaan ervaren, in jezelf en in je onderneming? En wil jij die innerlijke reis gaan maken met mij?

Neem dan gerust contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te voelen of er een match is en wat ik voor je kan betekenen. Je bent van harte welkom! Na dit gesprek heb je alle ruimte om te beslissen of je wel of niet met mij wil samenwerken.

Liefdevolle groet,

Nicole van Wonderen

Boek nu een Gratis Adviesgesprek

In 45 minuten onderzoeken we samen of ik jou verder kan helpen je blokkades los te maken.

Over de schrijver

Picture of Nicole van Wonderen

Nicole van Wonderen

Business Healer en Spiritueel Transformatiecoach

Mijn missie is om ondernemers, zoals jij, te inspireren en motiveren om tot de beste versie van jezelf te komen. Zodat jij vanuit die plek een rimpeleffect voortzet en we gezamenlijk bijdragen aan een betere wereld.

Categorieën

Deel dit bericht

Boek nu een Gratis Adviesgesprek

In 45 minuten onderzoeken we samen of ik jou verder kan helpen je blokkades los te maken.