Ben jij klaar voor jouw next-level groei?

Van Pleaser naar Teacher

Het overgrote deel van mijn leven ben ik afgestemd geweest op de ander. Het was mijn waarheid geworden, dat de behoeften en verlangens van de ander altijd vóór mijn behoeften dienden te gaan. Ik wist niet beter en ik voelde mij een egoïst als ik het niet deed.

Ik deed altijd zo mijn best om rekening te houden met de ander, inschattend en invoelend wat deze nodig zou hebben. Zodat ik vrijwel direct op kon springen om de ander te helpen in raad en daad om de ander te plezieren, te ontzorgen, te erkennen, zien en horen en te bevestigen, dat deze liefde waardig is. Het was een diepgeworteld gedragspatroon, waar ik een blinde vlek op had.

Vaak genoeg stelde ik mij op als de ‘redder’, die de geleden pijn van de ander, zou verzachten, probeerde weg te nemen of zelfs te dragen. Ik kon mijzelf daarin compleet wegcijferen en werd gedreven vanuit de behoefte om de ander gelukkig te willen zien, zodat ik mij ook gelukkig voelde, althans dat dacht ik toen.

Mijn innerlijke reis startte op mijn 23e door o.a. een burn-out. Ik had zoveel ‘geleverd’ aan de ander en ook in mijn werk, dat ik jarenlang dik over mijn lichaamsgrenzen was gegaan en dat mijn lichaam op was. Een signaal dat het zo niet langer kon. Maskers vielen af, mijn copingmechanisme lag plat, waardoor ik mijn rauwe emoties begon te voelen als diep verdriet, eenzaamheid en vele angsten.

Uiteindelijk is het een lange weg voor mij geweest om uit de pleasers- en reddersrol te stappen. Te stoppen met mezelf weg te cijferen en te stoppen met over te deliveren in alles wat ik deed.

Ik had bepaalde overtuigingen in mij dragende, dat zelfzorg en daarbij ook mezelf en de ander begrenzen egoïstisch, koud en hard zou zijn én heel eerlijk… voelde ik mij zeer onveilig en angstig om de zelfliefde te dienen. Ik wist niet eens wat dat inhield.

Als opgroeiend kind had ik dingen gezien en ervaren, wat maakte dat ik deze overtuigingen leefde om mezelf veilig te stellen.

Tijdens mijn innerlijke reis werd ik bewust en kwam tot een andere werkelijkheid, namelijk:
– dat ik mijn eigenwaarde ontleende in het dienen van de ander;
– dat ik mijn behoefte om gezien, gehoord en geliefd te voelen zocht in de buitenwereld i.p.v. in mijzelf;

En dat mijn diepgewortelde gedragspatroon ….
– … om direct in de hulpmodus te schieten, eigenlijk helemaal niet zo vriendelijk was, maar juist heel grensoverschrijdend kon voelen voor de ander;
– … om de ander te ontzorgen/ ontzien, maakte dat ik de ander ontnam om de eigen levenslessen te leren;
– … de ander onbewust liet voelen, dat ik geen vertrouwen stelde in de ander, om het zelf te kunnen en de eigen innerlijke kracht aan te spreken en te ontwikkelen;
– … eigenlijk voortkwam vanuit een behoefte om mijzelf ‘veilig’ te stellen en daarmee pijn en afwijzing te hopen voorkomen; geregeld werd ik in mijn jeugd verantwoordelijk gehouden voor het ongemak van de ander;
– … mijzelf én de ander eigenlijk geweld aandeed; enerzijds door geen notie te bieden aan mijn eigen lichaamsgrenzen en daardoor frequent (over)vermoeid was… én anderzijds de grens van de ander overging door niet eerst uit te vragen of deze mijn hulp wilde ontvangen;
– En het besef dat de buitenwereld, je binnenwereld spiegelt; het is aan de persoon zelf, om eigenaarschap te nemen en de eigen realiteit te veranderen om tot dat gelukkige leven te komen.

Ik had een visie voor ogen, dat ik ooit op een dag, die krachtige, zelfverzekerde vrouw wilde zijn, die in staat was om haar dromen en verlangens te leven, haar waarheid te spreken, zichzelf en de ander geweldloos te kunnen begrenzen.

Ik verlangde ernaar om uit de innerlijke gevangenis te stappen van zelfbedrog, mezelf klein houden, constant aanpassend aan de ander en daarmee mezelf én ook de ander tekort doen.

Ik verlangde ernaar om mij bevrijd te voelen, om authentiek mezelf te kunnen zijn en vol mijn talenten in te kunnen zetten door allereerst de zelfzorg te dienen, zodat ik vanuit die plek het maximale aan anderen had te bieden. En zo vaak voelde het zo onbereikbaar….

En desondanks kan ik zeggen, dat ik mij nog steeds zo ontzettend dankbaar en trots voel, dat ik die vrouw al enkele jaren BEN en leef! En ik gun jou dit ook zo!

Dankzij mijn enerverende levensreis als mens en ondernemer, heb ik vele levenslessen mogen leren en help ik ondernemers gericht en succesvol om in de authentieke kracht te staan.

We werken vriendelijk en gericht aan het omvormen van jouw conditioneringen, diepgewortelde patronen en belemmerende overtuigingen, waardoor de weg voor jou vrijkomt om te doen wat jij hebt te doen.

Niet meer geremd door wat anderen van je vinden. Jij zegt namelijk JA tegen jezelf, je spreekt je uit, weet jezelf en de ander respectvol te begrenzen, terwijl jij je hoogste doel nastreeft voor jezelf en voor je onderneming.

Hoe fijn zou dat voor je zijn?

Testimonial Peter
‘Ik ben echt trots op mezelf. Het is bizar hoe duidelijk ik ben in grenzen aangeven al na één sessie, maar ook hoe ik oordelen/ gevoelens van anderen over mij naast me neer kan leggen en het mij niet meer raakt! Ook laat ik mij niet meer beïnvloeden door andermans meningen over bepaalde mensen, maar blijf trouw aan mijn gevoel. Het voelt alsof ik nooit anders heb gedaan. Credits aan mezelf. Maar 1000 maal dank voor wat je tot nu toe heb gedaan voor mij.”

Ben jij klaar voor je next level groei, waarbij jouw transformatie moeiteloos en makkelijk mag gaan?

Verlang jij ernaar om vanuit een innerlijke vrijheid en rust, plezier en flow te leven en ondernemen?

Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Voel je welkom.

Liefdevolle groet,

Nicole van Wonderen
Business Healer & Coach

Boek nu een Gratis Adviesgesprek

In 45 minuten onderzoeken we samen of ik jou verder kan helpen je blokkades los te maken.

Over de schrijver

Picture of Nicole van Wonderen

Nicole van Wonderen

Business Healer en Spiritueel Transformatiecoach

Mijn missie is om ondernemers, zoals jij, te inspireren en motiveren om tot de beste versie van jezelf te komen. Zodat jij vanuit die plek een rimpeleffect voortzet en we gezamenlijk bijdragen aan een betere wereld.

Categorieën

Deel dit bericht

Boek nu een Gratis Adviesgesprek

In 45 minuten onderzoeken we samen of ik jou verder kan helpen je blokkades los te maken.